Verwachte nesten

Houd onze site in de gaten... Zodra we pups verwachten zal het hier gemeld worden.

Contact informatie

Rottweilerkennel Van het Manneke
Leuken 25
3920 Lommel, België

Tel: (0032)(0)11-803276
GSM: (0032)(0)494-853072
E-mail: info@vanhetmanneke.be

Laatste update: Zaterdag 13 september 2014

Pup info

De eerste weken proberen wij zo min mogelijk mensen bij de pups en moeder te hebben dit i.v.m. ziektes die ze kunnen krijgen.

Rond de drie weken hebben ze niet meer genoeg aan alleen moedermelk en krijgen ze brintapap, geleidelijk aan stukjes vlees en hierna gaan ze over op brokjes. Hun oogjes zijn dan ook al open en ze gaan al meer bewegen.

Vanaf deze tijd begint ook de socialisatie met allerlei speeltjes, geluiden zoals een radio en natuurlijk mensen met in het bijzonder kinderen. We zijn erg veel met de pups bezig en ze komen dan ook regelmatig in huis om andere ervaringen op te doen. In de 2e en 5e en de 8e week worden ze ontwormd, de 6e week krijgen ze hun eerste inenting. Onze dierenarts loopt regelmatig binnen, dit is voor ons ook prettig. Met dank aan Groep Geneeskunde Gezelschapsdieren Lommel.

De nieuwe baasjes krijgen begeleiding van ons met het uitzoeken van de juiste pup. Iedere hond heeft nl. zijn eigen karakter. Ook krijgen ze een speeltje mee naar huis waar de nestgeur nog aan zit en de nieuwe baasjes krijgen een boekje mee met foto's en de achtergrond van de pup en hierbij voedingsadvies.

Alle pups krijgen een FCI stamboom en de 7e of 8e week komt er nestcontrole van st.Hubertus en die doen ook dna controle bij een van de pups. Dit wordt gedaan om te controleren of het dna van het nest overeen komt met beide ouders.